Halvøen Kås og Ålbæk Strand

Halvøen Kås ligger på det sydvestlige Salling ca. 23 km fra Skive og er et fantastisk naturområde. Turen er på 10 km og der er pæle med afmærkning, og turen kan udvides til 17 km med andre vandrestier.

Vandrer på Kås Hoved

Halvøen Kås ligger på det sydvestlige Salling ca. 23 km fra Skive og er et fantastisk naturområde, Langs kysten findes sandede og stenede strande med stejlklinter eller et lavtliggende bagland med strandvolde.

I disse tider, hvor vi ikke går i flok og har lyst/brug for en dejlig tur i vores skønne natur, er her forslag til en ud af af mine mange yndlingsture.

For fire år siden var vi på tur med Viborg afd. til dette fantastiske sted. Jeg havde store forventninger til at gense området, da jeg i min barndom havde til tilbragt mange somre her – og forventningerne blev indfriet.

Vi parkerede ved Limfjords Camping ved Ålbæk Strand, som er meget børnevenlig og med Blå Flag. Langs stranden kom vi forbi nogle små huse, som fiskerne brugte til alt deres grej. De stod der også for 60 år siden.
Halvøen er fredet under særlige fredningsbestemmelser, som betyder man kun må gå langs kysten. Her er flotte udsigter over Limfjorden og til Jegindø. Vi kom ligeledes også forbi Kås Hovedgård, som er privatejet og med et flot haveanlæg, hvor der bl.a. stod meget gamle træer. Det er en meget fredfyldt tur med masser af plads, frisk luft, skøn tur langs kysten og en flot natur.
Turen er på 10 km og der er pæle med blå afmærkning, men den kan udvides til 17 km med andre vandrestier.
Gå ikke glip af denne vidunderlige tur.

God tur
Marianne

Vandrefolder: Halvøen Kås og Ålbæk Strand

Flere ture på egen hånd