Lodsstien ved Randers Fjord

En rundtur fra landsbyen Mellerup ved Randers Fjord, forbi Støvring Kloster og et stykke af Lodsstien. Det vil man ikke fortryde.

Hej alle i vandreglade mennesker

Vi er udfordret i denne virus tid. Lørdag den 28. marts skulle vi efter den oprindelige plan have været på vandretur fra Mellerup til Randers, men da det indbefattede en bustur fra Randers til Mellerup, havde vi på grund af omtalte virus i stedet planlagt at lave en genbrugstur, med udgangspunkt fra Valgmeninghedskirken i Mellerup.
I får lige lidt info fra denne tur, der forhåbentlig vil inspirere jer til at tage en tur til Mellerup og vandre en tur. Det vil i ikke fortryde 🙂

Turen går forbi Støvringård Kloster. I 1735 testamenterede Baronesse Christiane Fuiren Støvringgård til bolig for en priorinde og 12 jomfruer, Støvringgård kloster fungerede som frøkenkloster frem til 1981

Vandreturen går gennem Nørreskov, Søndreskov og Østrup Skov. Anemonerne er jo ved at titte frem, og når de er på deres højeste, er skoven dækket af et smukt blomstertæppe.
På tilbagevejen går man på den gamle lodssti, der i gamle dage blev brugt af lodsen, når han skulle tilbage til lodsstationen, efter en tur på et skib gennem Randers Fjord.
Det allersidste stykke går I på diget fra pumpestationen til Mellerup færgeleje, hvor færgen Ragna sejler mellem Mellerup og Voer. Færgestedet hører til blandt Danmarks ældste færgesteder.

Rigtig god tur til jer.
Birthe Ambrosius

Kort der viser den planlagte tur: Hent her
Folder: Lodsstien mellem Mellerup og Randers

Flere ture på egen hånd