Alenetur på Stanghede

Vil du lidt væk fra de allermest overrendte steder ved Hald og i Dollerup Bakker, så tag en tur på Stanghede. Der er ingen udsigt til søen; til gengæld god plads og andre flotte udsigter. Her er eksempel på en tur på 7 km.

Områderne ved Hald og Dollerup Bakker er populære udflugtsmål for viborgensere og andre, der vil ud i den friske luft. Vil du lidt væk fra andre, så skal du blot et par kilometer længere vestpå. Der ligger Stanghede med det kuperede vidtstrakte hedeområde.

Vores lørdagstur startede ved Naturskolen på Hald. Vi fulgte den gule rute op mod Troldeslugten, som vi dog bare krydsede og fortsatte op gennem egeskoven og ud på Stanghede. Vi holdt til venstre og fortsatte ad den røde rute i dalen op mellem Dollerup Bakker og Stanghede, videre gennem bøgeskov og næsten frem til Dollerup. Men lige inden vi kom ud af skoven, delte den røde rute sig, så vi fortsatte op gennem slugten og op på Stanghede.

Der blev det tid til madpakken!

Vi fortsatte tværs over Stanghede, helt over til p-pladsen på Herningvej. Her kan man vælge, om man vil gå gennem Troldeslugten eller ovenfor frem til Niels Bugges Kro. Herfra er der kort vej tilbage til Naturskolen,

Det var en flot tur; vi laver den som aftentur til august, når lyngen blomstrer!

Conny og Vagn

Find ruten på Outdooractive, søg på: Hald – Stanghede

Naturstyrelsens folder: Hald Sø området

Klik for at se større billeder:

Flere ture på egen hånd

Sådan bruger du en rute i Outdooractive