Vilsted Sø – flere turmuligheder

Den genoprettede Vilsted Sø byder på flere kombinationsmuligheder for en tur. Fine afmærkede ruter leder rundt i et fladt landskab med rigt fugleliv. Ture fra 11 til 23 km.

Vilsted Sø er en naturperle ved Ranum (56 km nord for Viborg, 9 km syd for Løgstør). Søen er genoprettet i 2006 efter at have været afvandet i over 100 år. Søen har et rigt fugleliv, både i yngletiden og i træktiden. Midt i søen ligger Holmen, hvor der er både en shelterplads og et fugletårn. For 5 år siden blev indviet en bro fra Holmen til søens vestlige bred, som gør at man ikke behøver at gå hele søen rundt.

Flere turmuligheder

Der er flere muligheder for en tur rundt om søen, der er god afmærkning:
Man kan nøjes med den nordlige del på 13 km inkl. besøg i fugletårnet:
Eller den sydlige del på 11 km inkl. besøg i fugletårnet.
Den allerbedste tur et et 8-tal rundt om begge halvdele, hvor Holmen og broen passeres 2 gange. Det giver 23 km inkl. besøg i fugletårnet.
Man kan også gå begge halvdele men undlade Holmen og broen, så bliver det kun 19 km, og man må undvære udsigten fra fugletårnet.
Der er gode pause- og toiletfaciliteter rundt om især den nordlige sø.

Vi besøgte søen langfredag. Der var en del ude at gå og cykle, men området er stort, så man er spredt

Folderen Vildsted Sø viser vandre-, cykel- og rideruter rundt om søen. Den er som regel altid at finde i folderkasserne ved P-pladserne, ved Søhuset og fugletårnet. Den har en kort beskrivelse af søens historie og lidt om fuglelivet.

Vi besøgte søen langfredag. Der var en del ude at gå og cykle, men området er stort, så man er spredt. Og når helligdagene er ovre, vil der være endnu færre. Vi startede fra den nordvestlige p-plads på Kærvej bag efterskolen og gik den nordlige tur i en frisk kølig blæst. Den kan anbefales; men hele søen rundt er også en oplevelse, hvis man har mod på det!

God tur
Vagn

Folder: Vilsted Sø
Outdooractive-ruter: Vildsted Sø nord og Vildsted Sø 2-delt

Fugletårnet på Holmen
Fugletårnet på Holmen
udsigt over Vilsted Sø
Udsigt over søen
Flere ture på egen hånd

Sådan bruger du en rute i Outdooractive