Rundt om Virksund

Et udvalg af ture på længder fra 3½ til 13 km ved Virksund. Et område, der er skønt på alle årstider.

Virksund ligger i bunden af Lovns Bredning ved indsejlingen til Hjarbæk Fjord. Vores tur på ca. 6½ km begynder ved strand-parkeringen nord for den lille havn og følger den afmærkede blå rute langs stranden, gennem strandenge, ad markveje over markerne og til slut gennem sommerhusområdet.
Ved stranden stod fiskerne på rad for at fange hornfisk, men trampestien går oven for standen.

Der er 3 afmærkede ruter på 3,6 – 6,6 km, som kan ses på informationstavlen Stier ved Virksund

Den blå rute kan du også følge ved Outdooractive-sporet Virksund blå rute

Vil du have en lidt længere tur går du fra den blå rute ved Ravsliberiet, krydser hovedvejen og går gennem et sommerhuskvarter ned til Ørslevkloster Sø, som kan følge øst eller vest om. Til sidst gennem et nyt sommerhuskvarter til Hjarbæk Fjord, som du følger frem til dæmningen og havnen. Det bliver 13 km, hvis du går vest om søen; øst om bliver et par km kortere.
Turen vest om søen kan ses på Outdooractive-sporet DVL_Viborg_Virksund – Ørslevkloster Sø

Det er ture, der er dejlige på alle årstider.

God tur
Vagn

Udsigt til Ulbjerg Klint
Flere ture på egen hånd

Sådan bruger du en rute i Outdooractive