Dronninglund Storskov

Dronninglund Storskov med Sømosen byder på mange højdemeter. Afmærkede ruter på 2 - 6 km, som kan kombineres.

– Bestig bjerge og besøg Sømosen

Jyske Ås er 30 km lang og inddelt i forskellige områder. Den sydlige del hedder Dronninglund Storskov og er det mest besøgte område. Her findes det højeste punkt i Vendsyssel: Knøsen. Som egentligt hed Knaghøj, men der skete en forbytning af navnene…
Knøsen ligger i et meget kuperet område, hvor kortets gule rute er en del af konceptet: Bestig Bjerge.
Turen er smuk, men mangler dog udsigter. Men højdemeter er der mange af.
Fra P-pladsen ved ”Ny festplads”, går blå sti videre via ”Nåleskovruten” til rød rute ”Sømosen”. Sømosen er et fantastisk idyllisk område, med en spændende fortid. Dette område var i årtier beboet af sigøjnere, fattigfolk og cirkusfolk mv. Der findes stadigt spor af deres boliger i området.

Læs om Sømosen på VisitBrønderslev
Vandretursfolder: Dronninglund Storskov

De tre ruter på kortet har hver deres charme.

God tur.
Anders og Birgit

Knøsen
Flere ture på egen hånd