Tåsinge

Oplevelser på øen Tåsinge - og en vandretur på ca. 5 km i det druknede landskab Monnet.

– øen før Langeland

På ferie i det sydfynske fandt vi på at tage til Tåsinge. Der havde jeg ikke været på besøg, siden min barndom. Som sagt så gjort.
Vi kørte først til Valdemars Slot og fik et kig på de fine bygninger og udsigten og vandrede derefter rundt i den smukke gamle by Troense.

Derefter kørte vi til Bregninge Kirke og tog trappen op i kirketårnet. Kirken ligger meget højt, så fra toppen af tårnet og i klart vejr, som vi havde, kan man nærmest se sig selv i nakken. Fantastisk. Selv for folk med højdeskræk, der bliver nede foran døren, er der en rigtig fin udsigt.
I landsbyen Landet, besøgte vi graven, hvor Elvira Madigan og Esben Svarre er stedt til hvile.

Og så er her hundredvis af jerseykøer. De er nysgerrige

Kveller og køer i Monnet

Herefter kørte vi ned på sydspidsen af øen, hvor der er et meget interessant område der hedder Monnet. Monnet er et lavlandsområde og et druknet landskab. De forskellige naturlige kanaler, minder om områder på Skallingen. Og så er her hundredvis af jerseykøer. De er nysgerrige. Så inden vi så os om, havde vi en meget stor flok følgere. En anden ting som er interessant, er forekomsten af de 1000-vis af lave tuer med gule engmyrer. Engmyrerne holder bladlus som malkekøer og sværmer i august måned, til stor glæde for lækkersultne måger. Jeg kunne også plukke de velsmagende kveller, der gror her i store mængder.

Fin ø med mange smukke områder. Øhavsstien fører også over Tåsinge.

Kort over Tåsinge
Læs om Elvira og Sixten på Tåsinge Museums hjemmeside
Læs om Monnet på Svendborg Kommunes hjemmeside
Vandretursfolder: Monnet

God tur
Anders og Birgit

Valdemar Slot
Mindesten for Elvira Madigan og Sixten Sparre
Flere ture på egen hånd