Alheden Skov

En tur i Danmarks første hedeplantage kan anbefales, hvis man gerne vil se skovens smukke farver og lytte til fuglenes kvidren. Turen er på 10 km, men den kan gøres både længere og kortere

En tur i Danmarks første hedeplantage kan anbefales, hvis man gerne vil se skovens smukke farver og lytte til fuglenes kvidren. Alheden Skov er en fællesbetegnelse for plantagerne Havredal, Stendal og Ulvedal. Den ligger ca. 20 km sydvest for Viborg og ca. 10 km øst for Karup.

Jeg gik en tur i Stendal Plantage, som er den største af de tre plantager (gennem årene udviklet sig til skov) og for mig nok den mest spændende. Jeg havde en dejlig tur på noget af Hærvejen og på Norskestien, der går på kanten af skrænten ved Stendalen i et noget kuperet terræn, men ellers er er terrænet jævn kuperet.
Der er afmærkede stier, men flere er ikke så brugbare pga. skovarbejde p.t., så nogle af dem undgik jeg. Min vej gik også forbi en dejlig shelterplads med rindende vand, toilet, borde og bænke, hvor man kan nyde sin medbragte mad m.m.

Turen startede ved Ulvedals Rasteplads, i krydset Ulvedalsvej/Aarestrupvej, 7470 Karup og var på 10 km, men den kan gøres både længere og kortere.

God tur
Marianne

Min tur kan findes på Outdooractive. Søg: Stendal Plantage 1.

Naturstyrelsens kort over vandreruter: Alhedens Plantager

Flere ture på egen hånd

Sådan bruger du en rute i Outdooractive