KalkKaminoen – ny vandrerute

Snart åbner KalkKaminoen. En 30 km vandrerute forbi de historiske kalkbrudsområder ved Mønsted og Daugbjerg og gennem naturperler som Søgård Mose og Kongenshus Hede. Men turen kan sagtens gås allerede nu.

Arbejdet med KalkKaminoen skrider godt frem. Fra starten i Stoholm til målet i Skelhøje (eller omvendt afhængig af, hvilken vej du vælger at gå) skal der sættes ca. 100 rutemarkeringer op, nogle kommer til at sidde på standere til gadeskilte. Da KalkKaminoen følger ”Sporet ved Smollerup Kirke” noget af vejen og går gennem Kongenshus Mindepark vil ca. 25 pæle her blive genbrugt. Men i alt skal der graves ca. 60 nye pæle ned.

Her sætter Bent den første pæl i jorden. Lige der hvor stien går ind i Kongenshus mindepark (når man kommer fra Skelhøjesiden)

Færdiggørelsen af opsætningen skulle have været fejret, men p.g.a. corona er det stillet i bero. Hvis situationen bedrer sig, vil der blive lavet ”et eller andet, når den sidste markering er sat op. Den rigtige indvielse kommer først engang til foråret, når alt forhåbentlig er normalt igen.

Her sættes en pæl op i mosen
Det svinder i pælestakken

Skiltene til gadestanderne er ved at blive fremstillet, så de er lige til at sætte på.

Der bliver sat 10 infostandere op undervejs
KalkKaminoens logo er flagermusen

Fakta om stien

Den er ca. 30 km lang. Den går på nye trampestier, etablerede stier,  markveje, grusveje, asfaltveje, og fortov. Undervejs kommer stien gennem Kongenshus Mindepark, også på det ret ukendte stykke hede nord for landevejen. Stien går også gennem Søgård mose, et sted der aldrig før har været stier. Stien er lavet med støtte fra Spor.dk.

Fra Viborg kan du komme til/fra Stoholm med toget, og du kan komme til/fra Skelhøje med bus 53.

Du kan allerede nu følge sporet på Outdooractive, og et varer ikke længe inden du kan gå hele stien ved at følge afmærkningen på pælene.

Spor i Landskabet
Se KalkKaminoen på spor.dk – klik på logoet

God tur
Erik og Bent

Sådan bruger du en rute i Outdooractive