Mønstedsløjfen

En ny afmærket rute på 7 km mellem landsbyen Mønsted og Mønsted Kalkgruber leder dig rundt i et afvekslende landskab. Og der er gode muligheder for svinkeærinder undervejs.

Afmærkning af Mønstedstien
Afmærkning med røde pile hele ruten. Startskiltet står på Sportsvej lige ved hallens P-plads

Ved Østfjendshallen i Mønsted starter Mønstedsløjfen, en nyanlagt vandrerute på knap 7 km velegnet til familietur, tur på egen hånd eller en mindre gruppe. Ruten går ad markveje, skovveje og mindre skovstier rundt i landskabet mellem landsbyen og Mønsted Kalkgruber. Det er lokale ildsjæle, som har sørget for, at der er blevet skiltet, og at de nødvendige aftaler for passagerne over private arealer er på plads.
Landskabet, man passerer langs ruten, er meget varieret: Markveje over åbne marker og langs hestefolde, skovveje og mindre stier gennem forskelligartet skov, langs skovbryn, vandløb og et kig til kalkværket ved kalkgruberne.

Sporet ved Smollerup Kirke
Du kan forlænge turen ud til Drost Peders Høj og Smollerup Kirke ved sporet her

Undervejs er der muligheder for at lave forskellige afstikkere. Ved turens nordligste punkt kan man gå en tur ud ad “Sporet ved Smollerup Kirke” og bestige Drost Peders Høj og besøge kirken, der har Danmarks ældste kirkeklokke, som stadig er i brug. Man kan selvfølgelig også kombinere turen med et besøg i området ved kalkgruberne.

En glimrende rute til en eftermiddagstur og med muligheder for svinkeærinder

På turen tilbage følger ruten forløbet af “Kalkstien”, som går mellem Mønsted Kalkbruger og Daubjerg Kalkgruber (lyseblå pile). Den samme strækning er samtidig en del af den nyetablerede “KalkKaminoen“.

Lige overfor Mønsted Kalkgruber ligger denne l
Lige overfor Mønsted Kalkgruber ligger denne lille perle – perfekt til et lille hvil og de medbragte forfriskninger

Ruten er skiltet med røde pile og mærker. Det er dog også en god idé at medbringe kortet, da ruten krydser sig selv 2 steder, hvor der er mulighed for at vælge forkert, og dermed ikke få hele turen med. Afmærkningen er nogle steder ikke helt entydig.

En glimrende rute til en eftermiddagstur og med muligheder for svinkeærinder.
MønstedstienKort over ruten
Se sporet på Outdooractive

God tur
Vagn

Flere ture på egen hånd

Sådan bruger du en rute i Outdooractive