Vores natur – intern

Dansk Vandrelaug deltager i 2020 i det stort anlagte projekt Vores Natur, som arrangeres af Danmarks Radio, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og et netværk af de naturhistoriske museer i samarbejde med en række foreninger.


For turledere og afdelinger

Da aktiviteter under Vores Natur og Naturstafetten markedsføres og kommunikeres særligt ud, opfordres I til at lave vandreture med disse temaer.

Hvis I gennemfører vandreture som en del af Vores Natur eller Naturstafetten, bedes I informere Steen Kobberø-Hansen om hver enkelt tur, så disse ture kan markedsføres særligt og markant på voresnatur.dk.

Hvis I vil have del i de midler, som DVL har fået til Naturstafetten, kan I søge Steen Kobberø-Hansen om støtte. Se information om dette i DVL Nyt nr. 127, februar 2020.

Læs yderligere om Vores Natur og Naturstafetten nedenfor.


Med udgangspunkt i den storslåede TV-serie om Danmarks natur, Vilde Vidunderlige Danmark, sætter DR i 2020 fokus på Danmarks Natur i en lang række programserier henover året.

Men det er ikke nok at se på naturen – vi skal også ud og opleve den. Derfor har et partnerskab mellem DR, Friluftsrådet, Naturstyrelsen og et netværk af de naturhistoriske museer sat sig for at invitere alle danskerne ud i naturen og udvikle og koordinere aktiviteter, der giver danskerne viden om naturen og lyst til at gå på opdagelse i den og passe på den. Det sker under overskriften Vores Natur.

I foråret 2020 sender DR serien Vilde Vidunderlige Danmark henover fem søndage, se trailer. Du kan være med til at invitere danskerne ud og opleve den natur, de har set i de fascinerende naturprogrammer. Se her, hvornår de foregår.

Læs mere om Vores Natur her.

Se DR.DK – Oplev den danske natur hver uge


Naturstafetten

Fyrtårnsprojektet Naturstafetten, som er en del af Vores Natur, tager hele Danmark med ud på en rejse gennem naturområder i landet som har karakter af nationale naturseværdigheder – gennem nationalparker, naturparker, geoparker, biosfærer, områder fra Den Danske Naturkanon osv. – og demonstrerer de mange spændende aktiviteter, der er mulighed for.

Formålet er at invitere befolkningen til at udforske naturen gennem aktiviteter i og besøg af spændende steder i Danmark, der viser diversiteten i den danske natur.

Se her, hvornår Naturstafetten kommer forbi din afdelings område


Nat i Naturen

Nat i Naturen foregår d. 2. maj og 17. oktober.  Læs mere her.


Du kan læse Friluftsrådet nyhedsbreve samt anden information om Vores Natur her:

11-9-2019 nyhedsbrev 

17-10-2019: Datoer for DR’s programserie er klar, læs mere hér.

20-11-2019 nyhedsbrev

17-12-2019: Deltag i Nat i Naturen

19-12-2019: Nyhedsbrev fra Friluftsrådet